REKLAMA

Šéfkuchař Punčochář odhalil, proč jsou řízky většiny Čechů tuhé: Špatné krájení, solení i naklepávání

Díky těmto tipům můžete zapomenout na tvrdé řízky. Už naše babičky věděly, jak usmažit řízek tak, aby skvěle chutnal a rozpadal se na jazyku.

Recepty z časů první republiky: Jaké dobroty se vařily za Masaryka v československých domácnostech

Co se jedlo za dob prezidenta Masaryka a první republiky? On sám měl mlsný jazýček a rád si pochutnal na leckterých dobrotách, ale údajně nebyl kdovíjak vybíravý.

Recepty našich babiček, které se vracejí: bábovka a buchtičky se šodó

Kdo z nás by nemiloval buchtičky se šodó nebo poctivou bábovku, po které jsme se u babičky vždycky olizovali až za ušima. Připravte si je s námi.

Vaříte vývar roky špatně? Šéfkuchaři radí, co do něj přidat těsně před koncem

Co dělá vývar opravdu výjimečným? Češi často přehlíží jednu zásadní přísadu. Šéfkuchaři radí, jak ho konečně uvařit jako profík.

Tukožroutská polévka: Kde se vzala, jaké zázraky slibuje a co na ni odbornice

Je vyhlášená tukožroutská polévka bezpečná pro náš organismus? Jaké jsou její benefity, v jaké formě a jak často ji odborníci doporučují konzumovat.

Lokše, přesňáky, patenty či laty: Naše babičky je umí nejlépe. S tímto receptem se podaří i vám

Znáte lokše neboli patenty, přesňáky či laty, oblíbené jídlo našich babiček? Stačí vám tři suroviny, výborné jsou na slano i na sladko.

Pomazánky, které musíte vyzkoušet. Klasiky i novinky, které oslní vaše hosty

S blížícím se silvestrovským večerem začínáme řešit otázku pohoštění. Máme pro vás recepty na pomazánky, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Legendární recept Ládi Hrušky na kuřecí kůžičky rozdělil před 11 lety národ na dva tábory

Láďa Hruška byl a stále je zajímavým úkazem tuzemské gastronomie. Snaží se svými recepty ušetřit za každou cenu. Nejznámější jsou jeho křupavé kuřecí kůžičky.

Vánočky podle Josefa Maršálka a Mirky van Gils Slavíkové

Uměli byste si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne. A jinak tomu není ani u známých osobností. My vás dnes chceme inspirovat hned dvěma recepty.

Bramborový salát s majonézou i bez, s jablky nebo i se šunkou. Který je ten nej?

Bramborový salát se stal neodmyslitelnou součástí Vánoc. Na Štědrý den nesmí během večeře chybět na stole snad v žádné české rodině. Recepty se však různí.