REKLAMA

Domácí vaječný koňak podle receptu naší babičky a trik se sněhem. Levnější a lepší než z obchodu

Udělejte si letos nejlepší domácí vaječný koňak. Přinášíme recept s tajným trikem pro dokonalou jemnost i zásady skladování, díky kterým se nezkazí.

Měkké perníčky bez čekání? Trik je v poměru tuku a medu, pečte klidně na Štědrý den

Vánoční perníčky jsou postrachem opozdilců, ale tento recept vše mění. Díky správnému poměru tuku a medu jsou měkké okamžitě. Pečení zvládnete i na Štědrý den.

Josef Maršálek radí, jak se při pečení vánočního cukroví vyhnout chybám, které dělá většina lidí. Vejce nechte na později

Cukrář Josef Maršálek vysvětluje, kdy začít s pečením cukroví, jak se vyhnout nejčastějším chybám a proč těsto nesmí přijít do kontaktu s vejci příliš brzy.

Češi při pečení svatomartinské husy často chybují. Šéfkuchaři radí, jak to udělat správně, zásadní je čas

Svatomartinská husa podle šéfkuchařů Jana Punčocháře a Václava Kouby. Jak ji upéct do křehka, čemu se vyhnout a proč je čas nejdůležitější ingrediencí.

Socialistické peklo na talíři. Vaječná rakev, pětiminutová polévka a víc glutamátu než chuti

Kuře s kečupem, vaječná rakev i pomsta zelené žáby. Tak chutnalo socialistické Česko, kde vegeta vládla všem jídlům.

Sušení hub má svá pravidla, jinak letí do popelnice. Správná teplota, čistota a žádné babky

Sušení hub vypadá jednoduše, ale stačí pár chyb a úroda skončí v koši. Mykologové radí, jak houby správně sušit, aby voněly i v zimě.

Rumové pralinky už dva roky nekoupíte. Vyrobte si je doma podle jednoduchého receptu

Po 60 letech skončila výroba Rumových pralinek značky Orion. Kultovní sladkost z Olomouce si ale můžete snadno připravit i doma.

Tři hobby pořady na Primě v neděli: Libický, Eywa i Hruška ukážou nápady do domu i na zahradu

Oblíbené hobby pořady nabídnou další porci rad nejen do domácnosti, ale i na zahradu. Těšit se můžete na premiérové díly.

Češi stále přidávají do guláše mouku. Šéfkuchaři ale radí cibuli, vývar a čas

Guláš podle šéfkuchařů? Cibule, kližka, žádná mouka a hlavně čas. Punčochář a Raditsch radí, jak uvařit poctivou klasiku lehce.

Domácí ledová káva třikrát jinak: vyzkoušejte frappé, cold brew i latté bez drahého kávovaru a za pár minut

Milujete kávu a chcete si ji vychutnat i v horkých dnech? Pak si ji připravte v ledové podobě. Nepotřebujete na to drahé suroviny ani speciální nástroje.
REKLAMA

Populární

REKLAMA