Středeční semifinále Hell’s Kitchen Česko: Tříchodové výzvy a dojatí soutěžící

Středeční semifinále Hell’s Kitchen Česko bude jako vystřižené z dramatického filmu. Tři kuchaři, tři tříchodová menu a jen jeden postup do finále. Kdo obstojí před nekompromisní porotou a dokáže, že právě jeho cesta soutěží má pokračovat? Navíc pod bedlivým dohledem rodin i kolegů. 

REKLAMA

Šéfkuchařská esa pod taktovkou osudu

Semifinále začne osudovým kolem štěstí, které rozhodne o nečekaných spojenectvích. Soutěžící dostali k ruce zkušené profesionály, kteří jim pomáhali se sestavením a realizací náročného tříchodového menu. Sierra si vylosovala Elišku Hronkovou, Ema se spojila s Markem Komínkem a Danielovi pomáhal David Viktorín.

Zleva: Eliška Hronková, Marek Komínek a David Viktorín – Hell’s Kitchen, FOTO: distr. TV Nova

Ačkoliv losování působilo jako hra náhody, spolupráce ukázala, že každá dvojice má svou jedinečnou dynamiku. Šéf Radek Kašpárek pak dodal kouzelnou větu: „Do každého chodu vložte to, co jste se v soutěži naučili, a propište do něj sami sebe.“ Jednoduché? Ani náhodou.

Ranní překvapení na Občanské plovárně

Den nezačal jen vařením, ale i momentem, který soutěžící dojal. Snídaně v Radkově oblíbené restauraci Občanská plovárna slibovala příjemné ráno, avšak přítomnost rodin zvedla emocionální level o několik stupňů. Někteří soutěžící museli bojovat s dojetím ještě před tím, než sáhli na první ingredienci.

Propojení kulinářského napětí a rodinné podpory vytvořilo prostředí, kde se vařilo nejen s technikou, ale i srdcem. Na scénu dorazili také vyřazení soutěžící, kteří z tribuny přihlíželi každému kroku svých kolegů.

Tříchodové menu pod drobnohledem odborníků

Zadání semifinále bylo jasné: připravit teplý předkrm, hlavní chod a dezert, které odráží nabyté dovednosti i osobní přístup. Časový limit? 90 minut. Soutěžící museli pracovat s přesností hodináře, protože žádná chyba nezůstala skrytá.

Tentokrát o jejich osudu nerozhodoval Radek Kašpárek, ale trojice ikon české gastronomie. Herec a gurmán Lukáš Hejlík hodnotil předkrmy, šéfkuchař SaSaZu Ari Munandar si vzal na paškál hlavní chody a dezerty prošly pod drobnohledem Heleny Fléglové, legendy českých sladkostí. Každý z porotců měl specifická kritéria, ale všechny spojovalo jedno: nekompromisní pohled na kvalitu.

Napětí v kuchyni i na talíři

Atmosféra v kuchyni by se dala krájet nožem, a to nejen obrazně. Soutěžící se museli vypořádat s časem, neustálým hodnocením a tlakem diváků, kteří z každého úhlu sledovali jejich výkon. Kuchařské trio však ukázalo, že do semifinále se nedostalo náhodou.

Každý talíř vyprávěl příběh – o osobním růstu, překonání překážek i lásce k řemeslu. Kulinářská kreativita se potkávala s precizností, a když talíře opouštěly kuchyni, nebylo pochyb, že semifinále nastavilo laťku hodně vysoko. O tom, kdo se dostane do finále, se rozhodne ve středu ve 20:20 na TV Nova. Epizoda je už nyní na VOYO.

Zdroje:

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Petr Vysloužil
Petr Vysloužil
Píšu o tom, co mě baví – filmy, slavní lidé a všechno kolem zdravého života. Mám rád příběhy, co mají šťávu, a texty, které nejsou nuda.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA