Punčochář střídá Kašpárka: Hell’s Kitchen bude letos bez řevu, ale s pořádným tlakem. O humor se postará Hranáč

Druhá řada kulinářské reality show Hell’s Kitchen Česko startuje ve středu večer na TV Nova. S ní přichází i známá tvář, šéfkuchař Jan Punčochář (46), který vystřídá Radka Kašpárka (44). O titul, šanci vařit v jeho nové restauraci a výhru 2,5 milionu korun se tentokrát utká 17 soutěžících. Jenže jak vypadá peklo v kuchyni, když jeho šéf není zrovna typ Ramseye?

REKLAMA

Neřve, ale nenechá si nic líbit

Přestože formát Hell’s Kitchen je celosvětově známý pro svůj tlak a konfrontace, Jan Punčochář tvrdí, že svůj styl si měnit nehodlá. „Jsem přísný, chci poctivou práci, ale když vidím, že ty lidi makají, tak je umím i pohladit,“ řekl pro DVTV. Oproti Gordonu Ramsayovi, jehož ikonické výbuchy zůstávají pro show typické, Punčochář přiznává, že v podobném stylu se mu fungovat nechce: „Já nejsem typ, který by někomu nadával.“

Ve své kariéře si přitom prošel nejedním kuchařským drilem. „Já jsem dokonce jednou dostal i velkou facku za to, že jsem něco udělal špatně,“ přiznal v rozhovoru. A i když se dnes do podobných praktik už nevrací, přísnost mu rozhodně nechybí. „Když se plýtvá surovinama, tak to u mě neprojde.“

V rozhovoru pro DVTV se Punčochář krátce vrátil i ke své minulosti a vztahu ke známému kuchaři Zdeňku Pohlreichovi. „Když jsem Zdeňka Pohlreicha viděl, hned jsem věděl, že tam nenastoupím. Šel z něj strašnej strach. Dneska už je to takovej milej dědoušek, i když mě asi zabije, jestli to uslyší,“ přiznal bez vytáček, když mluvil o době, kdy sám začínal. Důvod? Styl vedení kuchyně, který dnes považuje za přežitý. „Kdybych lidem v kuchyni nadával, zůstal bych tam sám,“ řekl doslova. Dnes už podle něj mladí kuchaři nesnesou metody typu řev, facky nebo házení nožů.

Soutěž, která nenechá vydechnout

Letošní řada Hell’s Kitchen přinese ostrý začátek, jeden ze sedmnácti kuchařů totiž vypadne hned v první výzvě. Soutěžící budou muset uvařit svůj „signature dish“, dva nejlepší získají imunitu a post kapitána týmu. Zbývající budou rozděleni do dvou týmů, červeného a modrého, a den co den se postaví nové výzvě s čerstvým menu.

Mezi chody, které je čekají, patří například kapří hranolky se zelným salátem, jelení hřbet nebo mořský jazyk se sépií. A pod tlakem to začne hned, před restaurací budou čekat první hosté včetně známých tváří jako Sierra Holanová nebo Mary Pavlova.

O tom, že nejde o lehkou disciplínu, ví Punčochář své. „Když jsem vařil ve Švýcarsku, to byl úplný Hell’s Kitchen každý den. Lítaly věci, hlava nevěděla, kde je tělo,“ zavzpomínal. Právě zkušenosti z reálných kuchyní jsou důvod, proč se v show nemusí přetvařovat. „Tam se moc hrát nedá. To jsem prostě já,“ potvrdil.

Humor i chaos: V čem letos vyniká servis?

Zábavu letos obstará Martin Hranáč, známý číšník a bavič v jednom. Podle Punčocháře si skvěle sedli. „On je prostě neřízená střela. Všechno hodí do nadsázky,“ popsal. Hranáč se nebojí říct věci na rovinu, v rozhovoru pro DVTV dříve přiznal: „Já vlastně ty hosty nenávidím ještě dřív, než přijdou do restaurace.“ V samotné show se ale podle Punčocháře choval přesně opačně. „Lidi miluje, i když dělá, že ne. Nosil talíře, všechno ochutnával. Každý den si dal minimálně šest porcí,“ směje se.

Ačkoliv se Hell’s Kitchen prezentuje jako tvrdá soutěž, Punčochář připomíná, že důležitá je především vášeň. „Nezáleží, kdo je profík a kdo domácí kuchař. Hlavní je, jestli práci milujete a co v kuchyni dokážete předvést,“ řekl k nové řadě.

Vítěz letošní Hell’s Kitchen Česko se navíc nevrátí jen s trofejí, čeká ho místo šéfkuchaře v nové restauraci Šnicl, kterou Jan Punčochář plánuje otevřít už letos na podzim.

Zdroje: autorka, TV Nova, DVTV

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Jana Novotná
Jana Novotná
Jsem mladá blogerka, co se věnuje lifestylu a světu celebrit. Baví mě sledovat, co je zrovna trendy, a sdílet to s ostatními – ať už jde o nové módní kousky 👗 nebo novinky z červeného koberce 🎬.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA