Premiérový díl Ano, šéfe: Zdeněk Pohlreich začne zostra, v rodinné restauraci v Liberci najde panýrunk i polévku za 30 Kč

Po devíti letech se již za pár dní na obrazovky Primy vrací kultovní pořad Ano, šéfe!, a hned v prvním díle čeká Zdeňka Pohlreicha pořádná výzva. Rodinná restaurace Ořechovka v Liberci totiž skrývá nejedno překvapení a rozhodně ne vždy příjemné.

REKLAMA

Pohlreich zpět v akci a ve skvělé formě

Zdeněk Pohlreich (68) je zpět v plné síle a v pořadu, kde ho diváci milují nejvíc. Nová řada Ano, šéfe! startuje už 28. srpna ve 21:40 na Primě a hned první díl přinese silné momenty. V centru dění bude rodinná restaurace Ořechovka v Liberci, do které štáb pozvala servírka Martina, sestra kuchaře Michala. Právě ona doufá, že šéf dokáže najít důvody, proč podnik nefunguje tak, jak by měl.

Hned po příjezdu ale Pohlreich narazí na věci, které mu rozhodně nevoní. „Hospodský, kteří mají pocit, že jim to moc nejede, mají na svém podniku hodně reklam. A to je vždycky špatný. Nebudu zbytečně přísnej, dokud jsem neochutnal, ale tohle mě hodně štve,“ říká hned na začátku dílu.

Obalovák, polévka za třicet a unavený kuchař

Restaurace působí na první pohled nenápadně, ale uvnitř se skrývá spousta problémů jak v kuchyni, tak v provozu. Šéf kritizuje například směšně nízké ceny: „Trochu couváme v čase, mají tu polévku za 30 korun. Tak se zisková gastronomie dělat nedá.“

Kritika padá i na kuchaře Michala, který působí vyčerpaně a snaží se práci ulehčit, jak to jde. Jenže ne vždy správným způsobem. Když Pohlreich objeví obalovací směs známou jako „panýrunk“, rozčílí se: „Tohle mě fakt se*e. Čtyřiadvacetiletej kluk používá to, čemu se říkalo panýrunk. To si vymysleli líní a lakomí kuchaři… A já to vidím tady!“

Přes všechny chyby však nechybí ani lidský rozměr. Diváci se dozvědí, s čím se Michal v životě pere, jaké má sny a proč není schopen si na ně vydělat. Šéf tak opět ukáže, že jeho mise není jen o jídle, ale i o lidech, kteří za ním stojí.

Nová doba, nové výzvy a stý díl v zádech

Nová řada Ano, šéfe! má celkem deset dílů a vznikala v době, kdy se gastronomická scéna v Česku dramaticky proměnila. Jak uvedla programová ředitelka skupiny Prima Alex Ruzek, devítiletá pauza byla potřeba: „Cítili jsme, že příběhy jsou pro danou chvíli vyčerpány. Teď je nová doba. V České republice narostl počet gastronautů, kteří jsou ochotni připlatit si za dobré jídlo, zároveň se restaurace nacházejí v nelehké situaci.“

Návrat pořadu uvítal i sám Pohlreich. Na svém oficiálním Instagramu napsal: „Po dlouhé devítileté odmlce přichází nová řada. Co se od té doby v gastronomii změnilo? Hodně a raketově k lepšímu! Gastronomická scéna udělala ohromný skok dopředu. Právě ta změna byla jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl k tématu vrátit.“

Zároveň připomněl, že natáčení nové řady přineslo i symbolický milník – stý díl pořadu. A zdůraznil, že jeho návrat není jen o emocích, ale i o přínosu pro diváky: „Jsem přesvědčený, že se nám podařil silný pohled na reálný svět gastronomie. A vhled do něj. Což může být přínosné pro ty, kteří mají schopnost se něco naučit, přiučit.“ První díl je už nyní dostupný na prima+.

Zdroje: autor, FTV Prima, Instagram

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Petr Vysloužil
Petr Vysloužil
Píšu o tom, co mě baví – filmy, slavní lidé a všechno kolem zdravého života. Mám rád příběhy, co mají šťávu, a texty, které nejsou nuda.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA