Policie, řetízek v hrníčku, kluk s kamením i smažák místo ryb. Ano, šéfe! nabídlo divákům nezapomenutelné momenty

Legendární pořad s ještě legendárnějším Zdeňkem Pohlreichem (68), který navštěvuje restaurace a zjišťuje příčiny toho, proč nejsou zpravidla příliš ziskové, si oblíbili diváci napříč generacemi. Svými trefnými radami s humorem sobě vlastním radí restauratérům, jak se dostat opět na vrchol, nebo alespoň do zelených čísel. Během jeho návštěv ho neminulo několik zvláštních situací, které divákům Ano, šéfe! přinesly velmi nevšední a někdy až trochu bizarní podívanou.

REKLAMA

Kluk s kamením

Úspěch pořadu Ano, šéfe! tkví mimo jiné rozhodně také v tom, že Zdeněk Pohlreich nejde pro ostré slovo daleko. Jeho peprné poznámky mnohdy překvapily, svými slovními obraty v oblasti vulgarismů rozhodně nešetřil a mnohdy byl i velmi kreativní. Diváci, ale ani restauratéři, někdy nedokázali udržet kamennou tvář, a i když je šéf kritizoval, současně je rozesmál.

Kromě jídla často kritizoval také obsluhu, vzhled restaurace, nebo také čistotu v kuchyni. Samotné natáčení mnohdy provázely také neplánované situace. Jednou z nich byla scénka, která se odehrála venku před restaurací, kdy za slavným kuchařem přišel malý chlapec s otázkou, kam to jako natáčí. Zdeněk mu odpověděl, že na Mars a následovala věta, která se zapsala do historie pořadu. „Já jsem si přišel hrát s kamením,“ pronesl chlapec a Pohlreich měl co dělat, aby se nerozesmál.

Dal ho do jiného hrníčku

Příběh, který si také diváci a fanoušci pořadu dodnes pamatují, se odehrál v díle, kde se Zdeněk Pohlreich vydal do trmického učiliště, kde se rozhodl zjistit, na jaké úrovni je místní vyučování. Zprvu se tento díl nezdál ničím speciálním, o „zábavu“ se však postaral student Pavel, který musel během natáčení odejít k výslechu, protože babičce údajně ukradl zlatý řetízek.

Když se vrátil na plac, trochu se do svého příběhu zamotal, vše překombinoval, a nakonec ze spletitého vysvětlování vyšla věta, která se stala nesmrtelnou. „Dopadlo to tak šéfe, že jsem to omylem dal do jinýho hrníčku…ten řetízek jsem dal omylem do jinýho hrníčku,“ pronesl Pavel a Zdeněk Pohlreich jen nechápavě zíral.

Jak vám chutnalo, šéfe?

To, že si někdo otevře restauraci ještě neznamená, že mu tam budou chodit lidé a bude úspěšný. S tímto problémem se potýkal také Motorest, který sice provozoval nadšený majitel, nicméně úspěch se ne a ne dostavit.

V místní restauraci přitom pracovala téměř celá majitelova rodina, srdce diváků si však získal zejména jeho švagr Tomáš, který byl zkrátka velmi svůj. V tomto díle zazněla také legendární hláška, kterou utrousil Zdeněk Pohlreich ve chvíli, kdy se ho Tomáš v dobré víře zeptal, jak mu chutnalo. „Stálo to za h****, děkuju za optání,“ opáčil šéf.

Drahá auta, žádné výplaty a zásah policie

Další díl, který vzbuzoval emoce, byl ten, ve kterém se objevili dva majitelé brněnského vyhlášeného podniku, který však pod jejich vedením začal upadat. Zaměstnanci od nich údajně nedostávali výplatu, přestože majitelé jezdili ve velmi drahých autech. Nakonec však došlo i na ně, nicméně Zdeněk Pohlreich se poprvé a naposledy rozhodl díl nedotočit.

V jednom z dalších dílů dokonce během natáčení zasahovala policie. Aktéry totiž napadlo si pomoci takzvaným foodtruckem, který zaparkovali na místním náměstí v Ostravě. Jenže jim na takový provoz a zabrání veřejného prostoru chybělo povolení, a proto museli z místa odjet už po devětatřiceti minutách.

Ryby v kempu

Zdeněk však nenavštěvoval pouze restaurace, vydal se dokonce i do kempu, kde ke svému překvapení zjistil, že jeho rady nejsou vítány zrovna s nadšením. Poté, co majiteli navrhnul, že ideální pro kemp u vody je nabídka čerstvých ryb, získal zamítavou odpověď.

Nedaleko přitom konkurence přímo tuto možnost nabízela a prosperovala. „On vydrží na rybách, já vydržím na smažáku,“ prohlásil majitel s tím, že je přesvědčen, že svůj podnik vede skvěle a nikdo ho nepřesvědčí o opaku. I přesto nakonec jeho urputnost šéf ocenil.

Nové díly pořadu

28. srpna ve 21:35 na Primě bude mít premiéru nová řada pořadu Ano, šéfe! a podle prvních zvěstí se mají diváci opravdu na co těšit. „Přátelé, fanoušci a všichni, co mě sledujete. Jak už asi tušíte, Ano, šéfe! se vrací na obrazovky. Po dlouhé devítileté odmlce přichází nová řada. Co se od té doby v gastronomii změnilo? Hodně a raketově k lepšímu,“ uvedl Zdeněk Pohlreich nedávno na svém Instagramu.

Gastronomická scéna udělala ohromný skok dopředu. Právě ta změna byla jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl k tématu vrátit a podívat se do zákulisí dnešních restaurací znovu. Nová doba, nové starosti. Lákalo mě zjistit v jaké situaci se za zavřenými dveřmi kuchyně ocitnu nyní. Je pravdou, že v oboru zůstali ti neodolnější. Události posledních let ztížily podnikatelský život natolik, že se zatnutými zuby odolávají skutečně jen ti, co v sobě našli dost odhodlání a zarputilosti. Z tohoto pohledu je mohu jen obdivovat, přesto ale zůstává rozhodujícím faktorem výsledek. Ten se ne úplně vždy potkává s čím dál tím kritičtějším očekáváním zákazníků. Konečně to uvidíte sami,“ dodal Pohlreich.

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Veronika Šustrová
Veronika Šustrová
Píšu už docela dlouho a hodně mě to baví. Zajímá mě lifestyle, kultura, móda, ale třeba i psychologie, ekonomie a aktuální mezinárodní dění.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA