REKLAMA

Změna času 2025: Kdy posouváme ručičky, proč to (ne)dává smysl a kdy už to bude konečně naposledy

Letní čas v Česku začíná 30. března. Kdy se změní čas, proč ho pořád střídáme a kdy se (možná) přestanou posouvat ručičky hodinek?

Terapie nakloněné postele: Uvolní tlak, pomáhá mozku, ale není pro všechny

Terapie nakloněné postele neboli spánek s hlavou výše, než máte nohy. Na co všechno tato technika zabírá a kdy se jí naopak vyhnout?

Opary na rtech bolí, svědí a kazí náladu. Pomoci může česnek, pasta i led, říkají babské rady

Opar na rtech umí pěkně znepříjemnit den. Podle toho, v jakém je stádiu, sáhněte po vhodném prostředku, který vás ho zbaví.

Jak se naučit říkat NE a proč vám to pomůže: Ušetříte si spoustu starostí a posílíte sebevědomí

Umíte říkat druhým ne? Hodně lidí s tím má problém a to je špatně. Naučte se říkat ne a uvidíte, jaké pozitivní změny nastanou ve vašem životě.

Pětice dovedností, které vám změní život k lepšímu: Klíčem je pohyb, cíle a čistá hlava

Pohnout se v životě z místa je jednoduché, ale není to snadné. Tato pětice návyků vám pomůže určit si cestu a postupně plnit jednotlivé kroky.

Ovoce, které pomůže nastartovat hubnutí: Meloun, banán i ananas

Snažíte se zhubnout? Pak nevynechávejte ovoce, které dokáže hubnutí nastartovat. Na seznam pomocníků patří například meloun, ananas nebo borůvky.

Posilujte pánevní dno: Poděkujete si za to ve stáří

Pánevní dno má vliv na celou řadu důležitých funkcí. Jeho posílením si můžete pozitivně ovlivnit život a přidat mu na kvalitě.

Hlíva ústřičná jako královna mezi houbami: Působí příznivě nejen na imunitu

Hlíva ústřičná je jedlá houba, která má s ústřicemi podobný tvar. Má žábry bílé barvy a krátké stonky. Jde o jednu z nejoblíbenějších hub na světě, a není divu.

„Ještě pět minut“ a odkládání budíku: Škodí či pomáhá

Posouvání budíku o pět i více minut je zvyk mnoha spáčů. Jak se ukazuje, negativní vlivy na spánek či zdraví jsou minimálně sporné.

Na jaře nezapomeňte zasadit i libeček, jeho účinky jsou často opomíjené

Libeček možná na první pohled působí obyčejně, má ale celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. I jeho využití v kuchyni je různorodé.