REKLAMA

Valašské nářečí: Domluvili byste se? Ščůřící ogar, cap u pňa a múka místo mouky

Valašsko je malebná oblast na kraji Moravy, prakticky u hranic se Slovenskem. Jeho obyvatele ihned prozradí místní nářečí. Poznáváte ho?

Balíme na dovolenou: Co si nezapomenout přibalit do lékárničky

Během cest na dovolenou do civilizovaných oblastí nemusí být vaše lékárnička moc rozsáhlá. Čím větší divočina, tím víc získává na důležitosti.

Co v Egyptě rozhodně nedělejte: Pozor na polibky, dlouhá objetí a neodcházejte bez spropitného

Egypt je populárním cílem nejen letní dovolené. Protože jde o výrazně cizí kulturu, je na místě se vyhnout některým aktivitám. Co v Egyptě nedělat?

Tornádo na Moravě: 1 200 domů v troskách, pět vesnic v šoku. Čtyři roky od moravské apokalypsy

Tornádo na Hodonínsku a Břeclavsku bylo zcela abnormální katastrofou, jaká se v Česku neobjevila tisíc let. Jak vzpomínají místní?

Autem do Itálie: Mýtné, doklady, povinná výbava, termíny a na co si dát pozor

Cesta autem do Itálie není zvláštní problém a volí ji stále více lidí. Kdy se na jih Evropy vydat záleží taky na tom, co od výletu čekáte.

Pět týdnů dovolené už není benefit, ale standard. Češi chtějí víc volna a firmy je poslouchají

V Česku sílí trend delší dovolené. Firmy i neziskovky přidávají pátý týden volna jako nutnost pro zdraví, výkon i spokojenost zaměstnanců.

Rychlý detox pro ženy i muže do plavek: Co jíst a pít, abyste měli ploché břicho a pevnější tělo už za pár dní

Přírodní detox pro lepší trávení a pevnější postavu. Šest potravin, které vás osvěží, zasytí a zároveň podpoří metabolismus i játra.

Ráno mráz, odpoledne tropy. Česko zažívá ostrý letní start, v pondělí přijdou změny počasí

První letní víkend přináší tropické počasí a jasnou oblohu. Po horké neděli ale dorazí studená fronta s bouřkami a možnými kroupami.

Sezóna klíšťat je v plném proudu: Co dělat po přisátí klíštěte a nejčastější chyby, které lidé dělají

Sezóna klíšťat je v plném proudu a snadno si nějaké můžete donést přisáté až domů. Jak ho vyndat, na co si dát pozor a čemu se vyvarovat?

Nesmažený smažák do mikrovlnky aneb Jak Láďa Hruška pobavil národ receptem za pár korun

Láďa Hruška je obyčejný chlap z vesnice, který přišel do Prahy a tady se proslavil nejdříve jako reportér a později jako amatérský kuchař.
REKLAMA

Populární

REKLAMA