Druhý díl nového Ano, šéfe! přivede Pohlreicha na Moravu: Nejdřív hledá vchod, uvnitř ho čeká chaos a zakrslé kozy

Ve druhém dílu nové řady oblíbeného pořadu Ano, šéfe! zamíří Zdeněk Pohlreich do Drahotuš u Hranic. Restaurace U Jelena mu slíbila srdečné moravské přijetí a taky rodinnou atmosféru. Místo toho ale našel chaos, zakrslé kozy a tolik dveří, že z toho šla hlava kolem.

REKLAMA

Vstup do hospody, jaký tu ještě nebyl

„V těchto končinách jsme nikdy nebyli,“ pronesl Pohlreich hned na začátku a bylo znát, že se těší. Doufal v poctivou domácí kuchyni, přímé jednání a přátelskou partu. První dojem mu ale trochu pokazil pohled na auto s nápisem rozvoz jídel, zaparkované přímo u vchodu. „Lidská lenost dosáhla vrcholu,“ okomentoval situaci bez servítek.

A hned na začátku ho čeká první překvapení, najít vchod do hospody dalo totiž víc práce, než by člověk čekal. Cedule žádná, dveře na všechny strany a žádné z nich pořádně nevedly tam, kam měly. Místo aby host přišel rovnou ke stolu, spíš chvíli bloudil jako v nějakém domě hrůzy.

Uvnitř už čekal nervózní David, který je provozní, kuchař a tak trochu duše celého místa. „Já se cítím jak u zubaře v čekárně, také nevím, co mě čeká,“ přiznal otevřeně, když ho přepadla tréma před kamerami i přísným šéfem.

Mezi jeleny, sekanou a tlumeným zoufalstvím

Interiér restaurace Pohlreicha zpočátku zaujal. Dřevo, tlumené barvy, dekorace… všechno na pohled působilo v pořádku. Ale jen na pohled. „Pěkný design tady mají. Když se podíváš kolem sebe, tak vidíš, že ta restaurace je v pr*eli, jediné, co tu je důkladné, je prezentace jelena,“ shrnul to ve svém stylu.

Největší zklamání ale přišlo u jídla. Pohlreich si objednal sekanou. A nebyla to radostná zkušenost. „Sekanou jsem si dal tady, mně už na tom životě nezáleží,“ řekl odevzdaně. O pár okamžiků později stál nad dalšími talíři a unaveně konstatoval: „Stačí trochu pozornosti.“ Šéfovi vadila především ledabylost a neochota dotahovat věci, nedostatek péče i základní kuchařské přemýšlení. A to je podle něj hřích, který se v gastronomii neodpouští.

Zatímco David se v kuchyni snažil držet pohromadě, z pozadí přicházela další výrazná postava, pomocná kuchařka Eviťa. Naslouchala, přihlížela, přidávala své názory a občas si i dovolila Pohlreichovi něco opatrně naznačit. Možná občas moc často, ale rozhodně nezištně.

Zvířata a dojem, že je toho prostě moc

Když Zdeněk Pohlreich pokračoval v objevování zákoutí podniku, přišly další zvraty. Za jedněmi dveřmi kuchyň, za dalšími chodba, pak sklad, pak výčep, pak zase něco jiného. A do toho ještě zvířata. Kozy, ovečky, zvířecí koutek. Restaurace působila jako vesnický Disneyland, avšak jen s tím rozdílem, že každá část šla svým vlastním směrem.

„Tohle není možný, sem přijedeš a máš miliardu vjemů, jenže 99 procent z nich je úplně blbě,“ povzdychl si Pohlreich, zatímco přecházel mezi stoly, kuchyní a ohradou s kozami. Měl pocit, že každý nápad tady vznikl z dobré vůle, ale nikdo už nedohlížel na výsledek.

Jak dopadne zátěžový test, co všechno David uslyší a jak se k hodnocení postaví celý tým? Kolik hvězd nakonec dostanou, zatím nevíme. Ale už teď je jasné, že šéf se s tímto podnikem ještě nějakou chvíli bude v duchu prát. Premiéra je 4. 9. ve 21:40 na Primě, nebo už nyní na prima+.

Zdroje: autor, FTV Prima, Ano šéfe

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Petr Vysloužil
Petr Vysloužil
Jsem publicista s více než desetiletým zaměřením na film, popkulturu a životní styl. Sleduji aktuální dění kolem známých osobností i trendy zdravého života. Ve svých článcích propojuji ověřená fakta, příběhy i zajímavosti, a to tak, aby bavily i informovaly.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA