Zdeněk Pohlreich (67) a jeho Ano, šéfe patří k nejvýraznějším televizním pořadům posledních let. Naštvaný kuchař s ostrým jazykem obrážel hospody napříč Českem a servíroval majitelům nekompromisní verdikty i recept na záchranu. Teď show dospěla k jubilejnímu stému dílu, který zavede diváky do Dolní Moravy. A i tentokrát padnou hlášky, na které se nezapomíná.
Restaurace plná hostů, ale bez chuti
Na první pohled působí podnik Na Čertovce úspěšně. Parkoviště plné aut, kolem projíždějí cyklisté a výletníci. Jenže uvnitř je to jiný příběh. Zdeněk Pohlreich hned po vstupu konstatuje: „Tohle jsem nečekal, vždycky, když jsem v hospodě, kde visí zvířecí kůže, tak se mi zvedá žaludek. Tohle není interiér, o kterém by se dalo říct, že je zastaralý. On je prostě starý.“
Hosté sice přijdou, ale zůstávají zmatení. Objednávky předem působí jako z devadesátých let. „Je to tak rok 1995. Nějak se nám tu ztratil letopočet,“ glosuje šéf.
Polévka s Maggi a maso, co se nedá jíst
Když přijde na ochutnávku, padá jedna ironie za druhou. V polévce najde Maggi a zahuštěnou jíšku. Toast přijde bez másla a kotleta je utopená v hnědé omáčce. „Salátek je taky povedený. Se sladkým jogurtem. Nebo je to Pribináček?“, směje se Pohlreich a odhodlaně pokračuje: „Dáme si ale i rybu, aby nám nevystydla. Tedy vypadá hrozně, ale já se obětuju.“
Pstruh ovšem nevypadá na čerstvý úlovek z horského potoka. „Jsem si říkal, dám si čerstvého pstruha. Ten si zaplaval tak v mrazáku maximálně,“ padne další hláška. A když přijde na maso, rezignuje: „To maso je prostě nepoživatelné. To se nedá sežrat. Tady je to zamíchané s nějakou hnědkou. To je peklo.“
Kde je majitel a kdo za to zodpovídá
V kuchyni se ozývá sebeuspokojení. „Je to dobré, však nejsme žádný Alcron,“ říkají kuchaři. Pohlreich však na místě konstatuje: „Z toho, co se tu odehrálo, byl nejlepší toastový chleba.“
Otázkou zůstává, kdo je vlastně za chod restaurace zodpovědný. „Jídlo na vyliž pr*el, někomu ale tenhle barák patří a já se s ním chci potkat. To zasluhuje pořádné vysvětlení,“ říká šéf na adresu nepřítomného majitele.

Jaroslava Obermaierová byla zamlada neuvěřitelně krásná. Dnes její názory rozdělují společnost
Podnik vede David, který má pod palcem i další byznys. Podle něj kuchyně nevydělává a není čas se jí věnovat. Jak moc si vezme k srdci doporučení, která mu Pohlreich připraví, ukáže až čas. Stý díl Ano, šéfe tak přinese typické ostré glosy, ale i otázku, jestli je možné restauraci v Dolní Moravě zachránit.
Pomohlo Ano, šéfe? Recenze mluví jasně
S odstupem času se nabízí otázka, zda natáčení restauraci skutečně pomohlo. Google recenze totiž ukazují smíšený obrázek. Někteří hosté si chválí příjemnou obsluhu i dobrou kuchyni. „Velmi příjemná a ochotná obsluha. Skvělá domluva ohledně bezlepkové diety. Jídlo nám všem velmi chutnalo,“ napsala Caroline před dvěma týdny.
Jenže pak jsou tu hlasy zcela opačné. Vladimír Bláha se svěřil: „Nejhorší jídlo co jsem kdy jedl, nechápu jak tato restaurace mohla dostat hvězdičku od Zdéni, už nikdy více!“ Stejně kritická byla i Barbora Kratka: „Horší jídlo jsme za tak přemrštěné ceny jinde neměli.“
Celkové hodnocení na Googlu je 4,1 hvězdičky z 5, což ukazuje, že podnik má své fanoušky, ale také odpůrce. Možná tedy platí, že i když šéf servíruje ostré rady a hlášky, konečný dojem je pořád v rukou těch, kdo stojí za plotnou. Nový díl uvede Prima ve čtvrtek 18.9. ve 21:35, případně už je dostupný na prima+.
