Ano, šéfe odvysílá stý díl. Pohlreich dostane pstruha z mrazáku a maso, co se nedá sníst

Zdeněk Pohlreich (67) a jeho Ano, šéfe patří k nejvýraznějším televizním pořadům posledních let. Naštvaný kuchař s ostrým jazykem obrážel hospody napříč Českem a servíroval majitelům nekompromisní verdikty i recept na záchranu. Teď show dospěla k jubilejnímu stému dílu, který zavede diváky do Dolní Moravy. A i tentokrát padnou hlášky, na které se nezapomíná.

REKLAMA

Restaurace plná hostů, ale bez chuti

Na první pohled působí podnik Na Čertovce úspěšně. Parkoviště plné aut, kolem projíždějí cyklisté a výletníci. Jenže uvnitř je to jiný příběh. Zdeněk Pohlreich hned po vstupu konstatuje: „Tohle jsem nečekal, vždycky, když jsem v hospodě, kde visí zvířecí kůže, tak se mi zvedá žaludek. Tohle není interiér, o kterém by se dalo říct, že je zastaralý. On je prostě starý.“

Hosté sice přijdou, ale zůstávají zmatení. Objednávky předem působí jako z devadesátých let. „Je to tak rok 1995. Nějak se nám tu ztratil letopočet,“ glosuje šéf.

Polévka s Maggi a maso, co se nedá jíst

Když přijde na ochutnávku, padá jedna ironie za druhou. V polévce najde Maggi a zahuštěnou jíšku. Toast přijde bez másla a kotleta je utopená v hnědé omáčce. „Salátek je taky povedený. Se sladkým jogurtem. Nebo je to Pribináček?“, směje se Pohlreich a odhodlaně pokračuje: „Dáme si ale i rybu, aby nám nevystydla. Tedy vypadá hrozně, ale já se obětuju.“

Pstruh ovšem nevypadá na čerstvý úlovek z horského potoka. „Jsem si říkal, dám si čerstvého pstruha. Ten si zaplaval tak v mrazáku maximálně,“ padne další hláška. A když přijde na maso, rezignuje: „To maso je prostě nepoživatelné. To se nedá sežrat. Tady je to zamíchané s nějakou hnědkou. To je peklo.“

Kde je majitel a kdo za to zodpovídá

V kuchyni se ozývá sebeuspokojení. „Je to dobré, však nejsme žádný Alcron,“ říkají kuchaři. Pohlreich však na místě konstatuje: „Z toho, co se tu odehrálo, byl nejlepší toastový chleba.“

Otázkou zůstává, kdo je vlastně za chod restaurace zodpovědný. „Jídlo na vyliž pr*el, někomu ale tenhle barák patří a já se s ním chci potkat. To zasluhuje pořádné vysvětlení,“ říká šéf na adresu nepřítomného majitele.

Podnik vede David, který má pod palcem i další byznys. Podle něj kuchyně nevydělává a není čas se jí věnovat. Jak moc si vezme k srdci doporučení, která mu Pohlreich připraví, ukáže až čas. Stý díl Ano, šéfe tak přinese typické ostré glosy, ale i otázku, jestli je možné restauraci v Dolní Moravě zachránit.

Pomohlo Ano, šéfe? Recenze mluví jasně

S odstupem času se nabízí otázka, zda natáčení restauraci skutečně pomohlo. Google recenze totiž ukazují smíšený obrázek. Někteří hosté si chválí příjemnou obsluhu i dobrou kuchyni. „Velmi příjemná a ochotná obsluha. Skvělá domluva ohledně bezlepkové diety. Jídlo nám všem velmi chutnalo,“ napsala Caroline před dvěma týdny.

Jenže pak jsou tu hlasy zcela opačné. Vladimír Bláha se svěřil: „Nejhorší jídlo co jsem kdy jedl, nechápu jak tato restaurace mohla dostat hvězdičku od Zdéni, už nikdy více!“ Stejně kritická byla i Barbora Kratka: „Horší jídlo jsme za tak přemrštěné ceny jinde neměli.“

Celkové hodnocení na Googlu je 4,1 hvězdičky z 5, což ukazuje, že podnik má své fanoušky, ale také odpůrce. Možná tedy platí, že i když šéf servíruje ostré rady a hlášky, konečný dojem je pořád v rukou těch, kdo stojí za plotnou. Nový díl uvede Prima ve čtvrtek 18.9. ve 21:35, případně už je dostupný na prima+.

Zdroje: autorský text, Prima, Ano Šéfe, Google

Přidejte si nás na seznam.cz

Přidat na Seznam.cz
Edita Folprechtová
Edita Folprechtová
Psaní je mou vášní již od střední školy, a to už je nějaký ten pátek. Miluji kulturu, popkulturu, hudbu a divadlo. Po studiu na VŠE jsem se dala na publicistiku na volné noze a zůstala u toho dodnes.

Další články
Související

REKLAMA

⚡️Nejčtenější

REKLAMA